Tygselv Bearnaise

Aktiver dine gæster med dette overraskende bud på en bearnaise-smag.

  • 12 vagtelæg Tyg-selv Bearnaise
  • 100 g rasp
  • 50 g smør
  • 1/2 fed hvidløg
  • 1 bdt frisk fransk estragon

  • Kog æggene 2½ minutter i vand, der allerede koger. Tag op, og læg i koldt vand.

    Hak estragonen fint. Riv hvidløget fint.

    Brun raspen i smørret ved middel varme. Når raspen er gylden, tages den af varmen. Rør estragon og hvidløg i. Dryp af på fedtsugende papir.

    Pil æggene. Det kræver lidt øvelse, men tricket er at trille mod bordet, så skallen krakelerer, og derefter tage fat i skallen fra bunden af. Kog lidt flere æg, end du skal bruge, så du kan tåle, hvis et eller flere æg ikke bliver så pænt pillede.

    Anret hver æg på en sølvske, hvor der lægges rasp i bunden og et æg ovenpå.