Det er meget uitaliensk, og bedstemors kærlige hænder, for en lille pause. Men du kan faktisk godt lave din pastadej på røremaskine ...
Saml dejen med k-spade, og rør den derefter 10-15 min på dejkrog. Kakaoen kan ikke smages i dejen. Den giver bare en flot farve, som også overrasker dine medspisere.
Dejen skal samle sig til en spændstig kugle. Sprækker den, er den for tør. Tilsæt ekstra vand. Er den klistret, tilsætter du et drys mel. Lad dejen hvile 1 time, tildækket, så den ikke bliver tør.
Rul dejen på pastamaskine, til den er helt tynd. Sørg for, at den ene side er pudret med mel. Den melede side skal vende nedad i ravioliformen. Som du bruger til at samle dine ravioli med.
Hvis du ikke har investeret i en ravioliform, så gør du som bedstemor. Lægger en bane af dejen på et meldrysset bord. Sætter små stoppe af fyld på. Toppene lægges, så du kan skære og folde dejen over fyldet. Til enten trekantede eller firkantede ravioli, hvor kanterne presses sammen med en gaffel.
Det er ikke alle, som er lige gode venner med en ravioliform, eller gider eje en. Så er bedstemormetoden helt god. Man kan også godt rulle pastadej uden en pastamaskine. Men en pastamaskine er bare meget, meget bedre. Du kan rent faktisk også købe en ravioliindsats til pastamaskinen, men den kræver en form for kørekort (jeg har i hvert fald ikke haft tålmodighed og held med min endnu).
Koges al dente i rigeligt og velsaltet vand
Den mest simple sauce til. Enten salvieblade ristet i rigeligt smør. Eller også slynger du dem i smeltet smør og hakket persille. Riv lidt parmesan over og server.
Har du fulgt anbefalingen og lavet finker af and op til jul, så er en lunet rest finker også et fremragende fyld. Eller det klassisk italienske, mos af kogt græskar monteret med smør og let ristet salvie.
Du kan sådan set fylde ravioli med det meste, bare det er fint hakket. Men du skal huske på, at de ikke skal overfyldes. Fyldet er klassisk restemad. Så kig i køleskabet, og lad dig inspirere. Og husk at gemme suppeurter og rester fra juleanden.
Hak kød og urterne (som ikke må være brankede) fint. Meget fint. Helst på kødhakkeren. Kog kød og urter sammen med saucen, lidt rødvin og en spsk andefedt. Smag til med salt og peber.
