Skalfrys leveren, så den er let at skære i tern, uden at de smatter. Skær tern på 1,5 cm af leveren.
Vend ternene i rasp, så de er paneret på alle sider.
Frys ternene, så de igen er letfrosne.
Udbag i hed friture. Kun et kort øjeblik, så raspen er let gylden.
Dryp af på sugende papir. Pynt med en lile tern af kvædemarmelade. Server, mens de stadig er varme.
Lever elsker sødt. Hvad enten det er Mousse de Canard, Foie Gras eller noget tredje. Kvædemarmelade er også godt til ost. De sydeuropæiske og tyrkiske kvæder er i sæson lige nu, så det er bare om at komme til gryderne.
Skræl frugten, fjern kernehus og skær i små tern. Du skal have 400 g frugt, som du pundsylter med rørsukker.
Kog frugt, citronsaft, vand og sukker i ca. 20 min ved middelvarme. Kog under låg de første 10 min.
Kan jævnes med en 1/4 tsk melatin og 1 tsk flormelis efter anvisningerne på pakken. Frugten indeholder en del pektin, så du skal være varsom med at jævne.
Alternativt så kan man purere med stavblender.
Hæld på skoldede glas.
Denne opskrift er til store sydeuropæiske kvæder af knytnævestørrelse. Ikke til danske, som er meget mere bitre og hårde og kræver mere kogetid.
