Duck Soup

Blev du overmæt juleaften, så er en lang gåtur og en dampende varm andesuppe svaret. Det kræver ikke meget andet end at huske at købe ind.

  • Andeskrog Duck Soup
  • 1 spsk andefedt
  • 250 g Udon nudler (brede japanske hvedenudler)
  • 250 g østershatte
  • Dark Soya Sauce
  • Bønnespirer
  • Mini majs
  • En stor håndfuld basilikumblade
  • 3 lime blade og en stængel hakket citrongræs
  • 1 bdt forårsløg
  • 1 stor rød peber
  • 1 stor gulerod
  • 1 stump skrællet ingefærrod, frisk
  • 1 stump hakket rød chili, frisk
  • 400 g afpillet andekød

  • Andeskroget skal deles i fornuftige stykker. Bred det ud i en bradepande, og brun det i ovnen, uden at det brænder på. De brunede stykker ryger i den store suppegryde med 5-6 liter vand og koger nogle timer. Suppen sies gennem klæde over i en anden stor suppegryde og koger lidt ind.

    Nu har du en solid portion grundsuppe. Gem noget af den på køl/frys til andre gode retter. Sæt skrogene over igen med 3 liter vand, og kog en lille time. Denne næste fond, er knap så kraftig, men er stadig en god basis for en risotto eller en thaisuppe. Så den gemmer du også på køl/frys.

    Gulerod og peberfrugt skæres i julienne. Forårsløg skæres i tynde-tynde skrå mønter. Bønnespirerne lægges i koldt vand 30 minutter. Minimajsene skæres i tynde mønter også. Hak en kopfuld basilikumblade med 3 tørrede limeblade.

    Snit østershattene og rist dem næsten sprøde i andefedt.

    Kog suppen op, og tilsæt små stykker af pillet andekød. Kog 1 minut. Tilsæt nudlerne. Kog dem næste møre. Tilsæt porre, gulerod, peberfrugt og minimajs. Kog 1 minut. Tilsæt hakkede blade, græs og lidt revet ingefær og hakket chili. Smag suppen til med soya. Tilsæt ristede svampe. Og server rygende varm i store dybe skåle.