Julen bugner af appelsiner. Orange-marmelade er perfekt til dine æbleskiver, men kan spises året rundt.
Opskriften lykkes kun, hvis dine appelsiner er friske, saftige og tyndskallede. Ellers bliver marmeladen for bitter. De skal også være økologiske, for du spiser skrællen.
Skær appelsinerne i kvarte. Hæld sukkeret ved. Top op med vand til, de er akkurat dækkede. Kog ved svag varme i en time.
Tag appelsinerne op af lagen. Kog kagen ind til 1/2. Mens lagen koger, skærer du appelsinbådene i små tern.
Når lagen er kogt ind, koges appelsinternene i lagen i 30 minutter. Hold øje med lagen, så den ikke skummer op og koger over.
Kog herefter lagen ind ved svag varme til den er passende tyk. Det er lagen, når den tykner på en tallerken, som er meget kold.
På skoldede glas med låg. Frugten først. Og så lagen over til glasset er fyldt.
Lad stå et par dage. Gerne en uge. Server til æbleskiver. På ristet toast. Eller som tilbehør til ost.