Forårsruller med and

Når gæsterne er gået juleaften, piller du kødet af skroget. Skroget koger du suppe på. Og kødet bliver til fyld i blandt andet forårsruller.

  • 1 pk forårsrulledej 15*15 cmSmå forårsruller med and
  • 1 stor gulerod
  • 1 broccolistok
  • 1 grøn porretop
  • rester af stegt and
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stump ingefær
  • 2 spsk soya

  • Skær grøntsager i julienne. Riv hvidløget og skrællet ingefær fint. Pil andekødet fra benet, og hak det fint med kniv eller maskine. Sauter urter, hvidløg, ingefær og and i soyaen, så det akkurat falder sammen.

    Tø dejen op efter anvisningerne på pakken.

    Rul forårsrullerne med en spsk fyld i hvert blad.

    Det skal ligge 2/3 del nede af trekanten, mod den brede del. Fold siderne ind over fyldet. Fold den brede ende over. Rul stramt som et pølsehorn eller croissant mod spidsen.

    Foldeteknikken kan derudover bedst beskrives som, at du folder dejen, som en kuvert omkring kødet, og ruller sammen mod snippen. Alternativt, så finder du en video på www, der viser det i slo-mo.

    Hvis du laver små ruller, er en plade pr rulle fint ift. at få et sprødt resultat. Er rullerne større, så bruger nogle, at rulle en ekstra plade om rullen. Så bliver der rigtig meget sprød dej i det færdige resultat.

    Udbag i friture.

    Ricepaper Rolls

    Orker du ikke friture i mellemdagene, så prøv at lave ruller med rispapir. De skal ikke steges, og spises kolde. Gerne med sursød sauce til.



  • 5 ark rispapir (store runde stykker)
  • Afpillet andekød
  • 2 spsk. Dark Soya Sauce
  • Radisespirer
  • Agurk

  • Klip hver runde rispapir ark i kvarte. Med 20 ark i en pakke, kan du altså lave 80 forårsruller. Det er mange. Så start med at lave af 5 ark.

    Agurken skæres i Julienne, i længder af 2,5 cm. Spirerne lægges i koldt vand i 30 min og drypper af.

    Andekødet skæres i strimler af 2,5 cm længde.

    Så er vi klar til at lave ruller. Fyld en stor skål med kogt, varm vand. Dyp en rispapir trekant i vandet. Kortvarigt, så du mærker papiret blive blødt. Det bløde papir lægges på et spækbræt. På med spirer, lidt andekød og agurk.

    Plaver fylder og rul på samme måde som beskrevet ovenfor.

    Nu er der så bare 19 ruller tilbage, eller hvor mange fyldet rækker til.

    Rullerne må ikke røre ved hinanden på fadet, mens rispapiret er vådt. Så hænger de nemlig uhjælpeligt sammen. På køl nogle timer. Så har du en cool forret til en nudelsuppe. Rullerne bliver endnu bedre, hvis du har en sursød sauce, de kan dyppes i. Gerne en, som du rører op med lidt ekstra friskhakket rød chili.