Rocky Road

En britisk juletradition. Eller sukkerchock for nogle. Som kun bliver god, hvis du slipper alle forbehold. For ja, det er kiksekage væltet sammen med juleslik og tørret frugt.

  • 300 g mælkechokolade Rocky Road
  • 100 g smør
  • 100 g bløde skumfiduser
  • 50 g tørrede tranebær
  • 50 g saltede mandler
  • 100 g Havre Hopnobs

  • Alt skal hakkes og lines op, inden du starter. For selve processen går stærkt.

    Hak smør og chokolade groft. Kom i gryde.

    Hak mandler, kiks og skumfiduser. Kom tranebær i.

    Så forer du en bradepande på 15*20 cm med bagepapir.

    Smelt smør og chokolade i gryden ved lav varme. Rør jævnligt med spatel. Når smørret er smeltet ind i chokoladen, vender du de andre ingredienser i.

    Kom dejen i den forede form, tryk den sammen, og glat den let med ske.

    Nu ligner kagen en gammel romervej. Med brosten og stampet jord. Og derfor navnet.

    På køl i mindst nogle timer. Skær ud i 3*3 cm stykker. Server på fad.

    Er det ikke sødt nok, så kan du drizle med hvid glasur i streger. Eller sigte flormelis over. Så er det så trashy og ærkeengelsk, som det kan blive.