Syltede vagtelæg

Finker er småfugle, og finker betyder også små kødstykker. Og ja, når du laver finker af hakket kød, så ryger der meget let finker af panden. Og så har vi det der uheld, som talemåden refererer til.

  • 250 g andeleverFinker af and
  • 200 g andehjerter
  • 100 g grevefedt (dvs. fedt med rigeligt fedtegrever i)
  • 1 løg
  • 1 stort Ingrid Marie æble
  • Salt, peber og citrontimian

  • Befri lever og hjerter for fedt og blodårer. Hak meget fint med kniv.

    Pil og hak løget meget fint.

    Skræl æblet og skær det i meget små tern.

    Smelt fedtet ved mellemvarme i en høj pande eller gryde.

    Tilsæt alle ingredienser og lad dem putre langsomt. Rør med spatel fra tid til anden.Finker af and

    Lad finkerne putre til al væde er dampet ud, og kødet får brune kanter.

    Kom på patentglas, eller i porcelænsform, og pres sammen. Sæt på køl til næste dag.

    Kan spises koldt på rugbrød. Eller skiver af finkerne kan lunes på panden.

    Stænk under alle omstændigheder med balsamico, og server syltede grønne tomater til. Eller rødbeder.