Skær svampe i både, hak løg groft og skær persillerod i kvarte mønter.
Rist i smør, til det får gyldne kanter. Tilsæt kastanjer. Rist af. Drys melet over. Når melet er absorberet, koges af med fløde og 1 dl vand. Kog ind, til konsistensen er meget bastant. Smag til med finthakkede krydderurter, salt og peber. Sæt til side.
Kør mel og smør på røremaskine med k-spade, til det er smuldret. Saml dejen med knap 1 dl vand - i små nyk, da mængden skal justeres ift. melets egen fugtighed.
Dejen rulles ud, og 2/3 monteres i en høj 20 cm tærteform. Fyld blind bake i (jeg bruger kirsebærsten), og forbag 20 min v 180 c varmluft.
Tag ud. Tøm blind bake af. Bag den tomme dejskal 2 min i ovnen. Tag ud.
Rul den sidste 1/3 af dejen ud. Fyld fyldet i tærten. Monter låget. Glat det til mod kanten. Skær et lille kryds i midten. Så var luft kan komme ud. Sæt et par rosmarinnåle i krydset til pynt.
Bag 18 min. Tag ud. Og sæt til side til kort før servering. Hvor tærten kan lunes (mens anden hviler, hvis du serverer tærten, som vegetarret juleaften).
