Klejner med cognac

Kom rigeligt med citron og cognac i dine klejner, og skru op for frituren. Så bliver klejnerne hverken fede eller vamle. Laver du dem ofte, så bliver du god til at vride dem. Og ellers så nyder du bare det rustikke udseende :-)

  • 250 proteinfattigt mel (kagemel)hjemmelavede klejner
  • 1 æg størrelse m/l
  • 1/3 tsk kardemomme
  • Saft og skal af en lille øko citron
  • 1 spsk cognac
  • 100 g sukker
  • 50 g smør

  • Pisk æg og sukker glat med ballonpisker. Skift til k-spade.

    Smelt smørret. Riv citronen og pres saften af.

    Rør alle andre ingredienser undtagen mel i æggemassen med k-spade. Tilsæt melet og rør glat.

    Sæt dejen på køl i mindst 1 time.

    Rul dejen ud i rigeligt mel i et kvadrat på bordet i 3 mm tykkelse. Kør den dobbelte klejnespore gennem. Vrid hver klejner og læg på bagepapir. Gentag til der ikke er mere dej. hjemmelavede klejner

    Udbag i varm friture. Sæt frituren på 190 grader. Bag 6-7 stykker ad gangen.

    Opskriften giver ca. 40 klejner. Hvis de får lov at køle helt ned på en rist, inden du kommer dem på dåse, så holder de sig fint en lille uges tid. Ellers kan de serveres lune drysset med flormelis.